Levende – mot til å være sårbar

3 - 6 February 2022

(Text in English further down)

Vil du bli mer kjent med følelsene dine?

Mange av oss har tidlig lært å unngå både å kjenne på og vise følelser. Det kan være det oppleves tryggere, eller at det beskytter oss fra å kjenne på smerte, sårbarhet og usikkerhet. Men å dekke til eller unngå følelsene kan også hindre oss i å kjenne oss levende, tilstede og nære andre mennesker. Å ha motet til å være sårbar kan være en åpning inn til selve livet.

Mot til å gi slipp


Ved hjelp av ulike aktive meditasjoner, pusteøvelser og andre verktøy vil du få hjelp til å komme mer i kontakt med dine egne følelser og forløse dem, og til å møte sårbarheten og ønske den velkommen. Vi vil utforske hvordan det er når vi møter oss selv med mer aksept og ærlighet. Vi skal gjøre øvelser både individuelt og sammen, og du vil få veiledning og støtte underveis av erfarne kursholdere.

Du trenger ingen forutsetninger for å bli med på denne gruppen, bare en åpenhet og et ønske om å møte deg selv.

Gruppen begynner torsdag ettermiddag med aktiv meditasjon kl 17:30 og avslutter søndag med lunsj kl 13:00.


The wound is the place where the light enters you.

Rumi


Priser
4.220,- for program, måltider og delt* rom i delt hytte (inkl. bad) inkl. sengesett
4.820,- for program, måltider og eget rom i delt hytte (inkl. bad) med 1-2 andre (hems) inkl. sengesett

Hvis vi har ledig, kan du få din egen hytte mot et tillegg på 1.500,-.

Sengesett/håndklær kan leies for 190,-, eller du kan ta med ditt eget.


Påmelding

Vennligst fyll inn skjema her.
Om du har spørsmål, kan du ta kontakt med oss på e-post.


Program*

Torsdag
16:00-1730: Innsjekking
17:30-18:30: Kundalini (aktiv meditasjon)
19:00-20:00: Middag
20:00-21:00 Kveldsgruppe med presentasjon og introduksjon

Fredag – Lørdag
07:30-08:30: Dynamisk (aktiv meditasjon)
08:30-09:30: Frokost
10:00-13:00 Levende gruppe
13:00-14:00 Lunsj
15:30-16:30 Kundalini (aktiv meditasjon)
17:00-19:00 Levende gruppe
19:00-20:00 Middag
20:00-21:00 Kveldsmeditasjon

Søndag
07:30-08:30: Dynamisk aktiv meditasjon
08:30-09:30: Frokost
10:00-12:00 Levende gruppe
12:00-13:00 Avslutning

*det kan bli små endringer i programmet.


Noen tilbakemeldinger fra deltakere på Levende, oktober 2021

“Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er. Jeg føler jeg har blitt satt fri”.

“Det har vært en så viktig helg for meg.”

“Veldig innholdsrik, fantastisk og befriende å få vise følelser og uttrykke seg fullt ut i de dynamiske og aktive meditasjonene. Dere skaper som alltid et veldig godt og trygt rom på Dharma Mountain. Fine rammer. Jeg er veldig takknemlig og fornøyd med helgen.»

 


Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (glutenfritt, melkefritt og/eller vegansk alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for behandling/massasje
  • Koselige hytter med enerom

Hva er aktiv meditasjon?

Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet.

Hver deltager gjør meditasjonen for seg selv, med lukkede øyne og uten interaksjon med de andre.  Man kan gjøre aktiv meditasjon alene, men til å begynne med kan det være en støtte å gjøre det i en gruppe.

De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. Vi bruker begge disse meditasjonene under LEVENDE.

Dynamisk meditasjon
Dynamisk meditasjon er en rask, intens og grundig metode for å bryte gamle og inngrodde mønstre i kropp og sinn. Disse mønstrene kan holde oss fanget i fortiden og hindre oss i å oppleve vår naturlige livsglede nå. I denne meditasjonen har du mulighet til å slippe ut følelser og gi deg selv en fysisk og psykisk utladning, i en trygg ramme hvor du ikke trenger å ta hensyn til hva andre synes om deg.

Dynamisk meditasjon varer en time og består av fem faser. De tre første fasene er fysisk aktive, med kraftig kaotisk pust, fri emosjonell utlevelse og bevegelse, og de to siste er stille observasjon og feirende dans.

Kundalini meditasjon
Kundalini meditasjon er en svært effektiv måte å slippe taket i spenninger og tanker og la energien få flyte fritt. Den varer en time og har fire faser. I den første fasen står vi og lar kroppen riste – fra føttene og opp og ut i hele kroppen. I neste fase lar vi bevegelsen fortsette fritt, før vi i de to siste stadiene går mer og mer inn i stillheten.

Osho sier om ristingen i Kundalini meditasjon:
Being fully immersed in the shaking and dancing of the first two stages helps to “melt” the rocklike being, wherever the energy flow has been repressed and blocked. Then that energy can flow, dance and be transformed into bliss and joy. The last two stages enable all this energy to flow vertically, to move upward into silence. It is a highly effective way of unwinding and letting go at the end of the day.


Egentid 

hytte_massasje

Slapp av på hytta, nyt naturen eller en behandling! 

Vi tilbyr ulike typer av behandlinger, avhengig av tilgjengelighet. Pris pr behandling: 875,- (60 min). Vi vil sende ut mer informasjon om hvilke behandlinger som tilbys ca en uke før gruppen. 

Dharma Mountain 

dharmamountain_
 
Dharma Mountain har huset utallige meditasjonsretreater og terapigrupper gjennom 21 år, og en rekke erfarne fasilitatorer innen et vidt spekter av meditasjon, selvutviklings- og terapimetoder er tilknyttet stedet.
 


Fasilitatorer på Levende: 


Prem Lee
er utdannet lege og har studert tradisjonell akupunktur. Hun har også bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training. Hun har ledet grupper i selvutvikling og meditasjon i Norge og Brasil i over 15 år, og har en omsorgsfull og kjærlig tilstedeværelse.

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.


Hvor finner du oss?

Dharma Mountain ligger helt sør i Valdres i Hedalen.
Fra Oslo tar det ca. 2 timer med bil. Følg E16 mot Hønefoss og deretter følg E16 videre mot Fagernes. Ved Nes i Ådal, ta til venstre mot Hedalen. Etter ca. 11 km er du fremme ved Dharma Mountain.

Ta buss:  Valdresekspressen til Nes i Ådal. Taxi videre til Dharma Mountain. Vi bestiller – og du spleiser eventuelt med andre som skal til oss (250,-).

Fra Bergen, ta tog til Hønefoss og deretter buss til Nes i Ådal.Levende – (“Alive”) – the courage to be vulnerable

Do you want to be more in touch with your feelings?

Many of us learned early to avoid and not to show our feelings. Maybe because it felt safer, or because it protected us from feeling pain, vulnerability and insecurity. But to hide or avoid our feelings can also prevent us from feeling the joy of just being alive, and from being close to others. Having the courage to be vulnerable can be an opening to life itself.

We will use active meditations, breathing exercises and other tools as a support to connect with our feelings, meet our vulnerability and welcome it. We will explore how it is to meet ourselves with more acceptance and honesty.
The program will consist of both individual and group exercises, with the support of experienced facilitators.

You don’t need any previous experience to join this group – just an openess and a wish to meet yourself deeper.


Prices 
4.220 NOK for program, meals and shared room* in shared cabin, shared bathroom.
4.820 NOK for program, meals and single room in shared cabin (with 1-2 others), shared bathroom.

Bedlinen/towels can be rented for 190 NOK or you can bring your own.


Booking
Please fill in the form here. 

Free time: Relax in your cabin, enjoy nature or receive a session
We offer different types of sessions (subject to availability). Price for session (1 hour): NOK 875,-. We will send out information about the types of sessions we offer, around 1 week prior to the start of the group.

How to get here: check travel information here
Please contact us for further questions! Welcome to the mountains!

 

Nettside Design av Akatombo