Tilstede_meditasjon_Skosgbad_dharma_Mounatin

Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

7 - 9 June 2019

Tilstede er en meditasjonshelg for deg som trenger et pusterom i hverdagen. På Dharma Mountain meditasjonsresort hjelper vi deg å gå offline og søke stillhet, tilstedeværelse og naturopplevelse. Våre erfarne og kvalifiserte instruktører sørger for en ramme hvor du kan glemme tiden og alt som skal gjøres, og bare nyte og være deg selv.

Hva får du?
I hverdagen blir det fort en vane å være på utsiden, og hele tiden la seg distrahere. Vi trenger litt hjelp for å senke tempoet, komme tilbake til oss selv og finne roen og gleden ved å bare være! Denne helgen vil du oppleve skogsbad, lære enkle meditasjonsteknikker og øvelser for å bli mer tilstede, og få veiledning og støtte til å åpne opp for naturlig stillhet.

Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (gluten/melkefri alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for massasje
  • Koselige hytter med enerom

“Jeg kan bare anbefale Tilstede-helgen med skogs bading og meditasjon på det varmeste, til alle som ønsker påfyll og fordypning i sin meditasjon praksis. Dette må bare oppleves! Takk fra hjertet, og jeg gleder meg til neste gang.“
Deltager på “Tilstede” oktober 2018 (se flere referanser lenger ned på siden)


Pris & påmelding

Meld deg på til welcome@dharmamountain.com

3.300,- (eget rom)
2.900,- (hems)
Prisen inkluderer, to middager, to lunsjer, to frokoster, overnatting i hytte, to badstuer og kursavgift.
Leie av sengesett/håndkler koster 190,-For å bekrefte at du vil ha plassen må du betalte et depositum på 600,- til kontonummer: 1594 44 22533

Vennligst merk betalingen: “Tilstede”

Resten av kursavgiften må betales innen 31. mai.

Meditasjon

meditasjon

 

Ny forskning viser at meditasjon kan styrke konsentrasjonsevnen, senke stressnivået og gi en bedre mestring av psykologiske påkjenninger, som uro, vedvarende bekymring og nervøsitet.

På en gruppe mennesker som mediterte i 30 minutter hver dag i tre måneder, hadde nivået av stress-hormonet kortisol sunket med 51%.

Dharma Mountain har mange fine sitteplasser ute om du ikke vil sitte på bakken eller inne med utsikt til fjellene. 
 


Skogsbad

skogsbad

 

Shinrin-yoku (skogsbad) ble utviklet som en behandlingsmetode i Japan på 1980 tallet. De senere årene har en rekke studier vist den legende virkningen av skogsbad.

Skogsbad reduserer stresshormonet cortisol i kroppen, bedrer immunforsvaret, gir deg mer energi – minsker angst, depresjoner og sinne – såvel som å bedre nattesøvnen.

På Dharma Mountain er skogsbad en del av hverdagen, og forskningen gjør ikke noe annet enn å understreke hva vi allerede erfarer og har erfart gjennom en årrekke. Skogsbad er ganske enkelt at vi “tar et bad” i den helende atmosfæren av skogen, gjennom bevisst å åpne sansene for trærne og naturen rundt oss.

Naturen rundt Dharma Mountain er vill og vakker… foss, elv, mose, lyng venter på deg…
 


Program

FREDAG
19.00 – 20.00 Middag
20.00 – 21.00 Introduksjonsgruppe
21.15  – 22.15 Badstu

LØRDAG
07.00 – 08.00 Tai Chi & guiding til Vipassana
08.00 – 09.00 Frokost
10.00 – 13.00 Naturlig Nærvær m/skogsbad
13. 00 – 14.00 Lunch
14.00 – 16.00 Egen tid
16.00 – 18.00 Self-Inquiry
18.30 – 19.30 Middag
20.00 –  21.00 Opplevelser og spørsmål
21.15 – 22.15 Badstu

SØNDAG
07.00 – 08.00 Tai Chi & Vipassana
08.00 – 09.00 Frokost
10.00 – 13.00 Naturen i deg
13.00 – 14.00 Lunch


Lyst å være litt lenger? 

hytte_massasje

 

For deg som har mulighet går det an å være til mandag. Bruk en ekstra dag til deg selv og naturen.. . Ekstra overnatting koster 450,- og inkluderer ingen måltider, ta med egen mat.

 


Dharma Mountain 

dharmamountain_
 
Dharma Mountain har huset utallige meditasjonsretreater og terapigrupper gjennom 18 år, og en rekke erfarne terapeuter og instruktører innen et vidt spekter av meditasjon, selvutviklings- og terapimetoder er tilknyttet stedet.
 


Kursledere

LeenaNyborg

 

 

 

 

 

 

 

Leena har utdannelse innen terapi, meditasjon og t’ai chi. Hun arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet


SaviniAspholt_

 

 

 

 

 

 

 

Savini leder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner. Hun har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2012. Savini holder grupper med en naturlig stillhet og sensitivitet som inviterer til å åpne opp for stillheten i seg selv.
 


* Forhåndsbestill en massasje

Holistic Massage – en avslappende, energi-givende og velgjørende massasje for hele kroppen, hvor det brukes forskjellige teknikker tilpasset ditt individuelle behov. kr 690,- (60 min)

Det er tid for massasje:
Fredag – før gruppen begynner

Lørdag: 08.45  • 13.30  • 14.45

Søndag: 08.45
Og etter at gruppen er ferdig

Bestill din time: welcome@dharmamountain.com


Hvor finner du oss?

Dharma Mountain ligger helt sør i Valdres i Hedalen.
Fra Oslo tar det ca. 2 timer med bil. Følg E16 mot Hønefoss og deretter følg E16 videre mot Fagernes. Ved Nes i Ådal, ta til venstre mot Hedalen. Etter ca. 11 km er du fremme ved Dharma Mountain.

Ta buss:  Valdresekspressen til Nes i Ådal. Taxi videre til Dharma Mountain. Vi bestiller – og du spleiser eventuelt med andre som skal til oss (250,-).

Fra Bergen, ta tog til Hønefoss og deretter buss til Nes i Ådal.


Dette synes deltagerene i oktober 2018 om helgen: 

• “Veldig flott helg, jeg ble mye mer tilstede og lykkelig over den nærheten og støtten jeg har mottat. Flott å se hvordan alle gradvis åpnet seg, og fant tilbake til seg selv. Superflotte kursholdere, enkelt og trygt, nesten hverdagslig følelse. Orginal/ordinær, naturlig, ned på jorden følelse, noe som jeg virkelig trenger i min hverdag.Tusen takk til alle som som var på Dharma Mountain, og støtten i hele naturen rundt. Det er en magisk plass;)” 

• “Jeg opplevde at jeg gikk fra å være litt rigid og stiv i kroppen, til å føle meg i ett med naturen, åpen for å ta imot kjærlighet og fred fra natur og fellesskap. Det var et stort skifte der altså.”

• “Helgen gav meg masse ressurser og erfaring med å være tilstede, og jeg innser at jeg kan velge å alltid ha det godt og vakkert når jeg er tilstede og tar imot gavene fra naturen. Den gir meg alt jeg trenger og mer til. Dharma Mountain har både omgivelser og godt integrerte og kvalifiserte veiledere, jeg kan bare anbefale tilstede helgen med skogs bading og meditasjon på det varmeste, til alle som ønsker påfyll og fordypning i sin meditasjon praksis. Dette må bare oppleves! Takk fra hjertet, og jeg gleder meg til neste gang. “

• “En tilstede-helg er et deilig avbrekk i naturskjønne omgivelser. Du lærer på en enkel måte å hente energi og styrke fra naturen. Og med innslag av tai-chi, meditasjon og musikk får du virkelig ladet batteriene. Fantastisk vegetarmat er prikken over i’en!”

• “Jeg anbefaler på det varmeste et opphold på Dharma Mountain, og jeg kan varmt anbefale å delta på en kurshelg som “Tilstede”. På Dharma Mountain føler man seg uvanlig tatt hånd om og velkommen. Det er et “kjærlig nærvær” både inne og ute i den vakre naturen som omgir stedet. Her er fantastisk utsikt til fjellene som omkranser stedet, og det er omgitt av urørt natur med fine tur-stier som blandt annet leder en langs Hedals-elva. Det serveres utsøkt vegetarisk mat, og i alle detaljer gjenspeiles det at menneskene som jobber her deler av sin kjærlighet og omsorg. På et kurs som “Tilstede” opplevde jeg å bli omfavnet av et “rom av tillit og åpenhet” som brakte meg nærmere naturen i meg selv og utenfor. Det ble enkelt og naturlig å “være i øyeblikket” og føle nærheten og støtten fra naturen. “

• “Gruppen var verdifull for meg. Jeg fikk hjelp til å dykke dypt i meditasjon – og tilstedeværelsen og den indre stillheten som ble skapt, gjorde at jeg opplevde og sanset den vakre naturen mer direkte og nært enn det jeg vanligvis gjør.”

 


CBTYTN_DharmaMountain

Nettside Design av Akatombo