Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

9 - 11 September 2022

(Text in English further down)

Tilstede – for deg som trenger en restart

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Er det vanskelig å finne roen og gleden ved bare å være? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Denne mini-retreaten er en mulighet til å stoppe opp, få litt avstand til hverdagen og gi rom for deg selv. Du vil få en introduksjon til meditasjon, oppleve skogsbad og lære øvelser for å bli mer tilstede, som du kan ta med hjem etterpå. Du vil få hjelp og veiledning til å møte deg selv som du er og åpne opp for en naturlig ro og stillhet.

Vi vil bruke teknikker som vipassana meditasjon, enkle pusteøvelser, kroppsbevissthet, skogsbad og self-inquiry – en enkel og kjent metode for å bli mer kjent med seg selv.

Bli kjent med stillheten
En restart betyr å starte på nytt – og slippe noe gammelt. Det betyr at vi møter oss selv på nye måter, som også kan være utfordrende og ikke alltid  enkelt. Meditasjon og stillhet kan være uvant for mange, og vi trenger tid til å venne oss til “det nye”. Du vil få støtte til å møte dette gjennom helgen.

ETTER LAO TSE

Tredve eiker samlet om et nav

blir et hjul – men det er

hullet i navet som gjør

at hjulet kan brukes.

Krukkemakeren former leiren

til krukken er klar – men det er

det tomme rom inne i krukken som gjør

at krukken kan brukes.

Gjennomboret av dører og vinduer

står huset der – men det er

det at huset er hult som gjør

at huset kan brukes.

Javisst skal vi ta i bruk

det som fins – men det er

det som ikke fins som gjør

at det som fins kan brukes.

(Jan Erik Vold)

 


“Jeg kan bare anbefale Tilstede-helgen med skogsbad og meditasjon på det varmeste, til alle som ønsker påfyll og fordypning i sin meditasjonspraksis. Dette må bare oppleves! Takk fra hjertet, og jeg gleder meg til neste gang.“

Deltager på “Tilstede” oktober 2018 

“Jeg fant roen”.  Deltaker juni 2019

Se flere referanser lenger ned på siden.

 


Pris & påmelding

Priser:
3.360,- for program, måltider og eget rom i delt hytte (inkl. bad) med 1-2 andre.

2.960,- for program, måltider og delt* rom i delt hytte med 1-2 andre (inkl. bad).

Hvis vi har ledig, kan du få din egen hytte mot et tillegg på 1.000,-.

Du kan leie sengesett/håndklær for 190,- eller ta med eget.
* For tiden kan bare personer i samme husstand/familie dele rom. Som et alternativ til samme pris kan vi tilby plass på sovehems (1 per hems i delt hytte).
Påmelding:
For å melde deg på, fyll ut skjema her.

Avbestilling
Om noe skulle skje og du må avbestille, les våre regler her.


Hva er meditasjon?

meditasjon

I meditasjon er vi helt avslappet i kroppen, og samtidig helt våken. Det er noe som egentlig er helt naturlig for oss – etter å ha vært mye i aktivitet trenger vi å komme tilbake til oss selv og la sinnet falle til ro. Samtidig observerer vi og er oppmerksomme på alt som skjer i tanker, følelser og rundt oss.

På Dharma Mountain bruker vi mye den tradisjonelle meditasjons-teknikken vipassana, hvor vi sitter i stillhet og observerer pusten. Det er en svært enkel metode, som du vil få en introduksjon til på kurset.

Men vi har også flere aktive meditasjoner, hvor vi bruker metoder for å utvide og åpne opp pusten, og hvor kroppen er i bevegelse i en eller annen form, og dans til musikk, hvor kroppen selv får kjenne etter hvordan den trenger å bevege seg.

• Ny forskning viser at meditasjon kan styrke konsentrasjonsevnen, senke stressnivået og gi en bedre mestring av psykologiske påkjenninger, som uro, vedvarende bekymring og nervøsitet.

• På en gruppe mennesker som mediterte i 30 minutter hver dag i tre måneder, hadde nivået av stress-hormonet kortisol sunket med 51%.

Dharma Mountain har mange fine sitteplasser ute om du ikke vil sitte på bakken eller inne med utsikt til fjellene. 
 


Skogsbad

skogsbad

 

Shinrin-yoku (skogsbad) ble utviklet som en behandlingsmetode i Japan på 1980 tallet. De senere årene har en rekke studier vist den legende virkningen av skogsbad.

Skogsbad reduserer stresshormonet cortisol i kroppen, bedrer immunforsvaret, gir deg mer energi – minsker angst, depresjoner og sinne – såvel som å bedre nattesøvnen.

På Dharma Mountain er skogsbad en del av hverdagen, og forskningen gjør ikke noe annet enn å understreke hva vi allerede erfarer og har erfart gjennom en årrekke. Skogsbad er ganske enkelt at vi “tar et bad” i den helende atmosfæren av skogen, gjennom bevisst å åpne sansene for trærne og naturen rundt oss.

Naturen rundt Dharma Mountain er vill og vakker.  Foss, elv, mose og lyng venter på deg!
 


Self inquiry – metode for å bli mer kjent med deg selv

Self inquiry har ikke noe godt norsk ord, men det kan best oversettes med selv-utforskning. Vi retter oppmerksomheten og nysgjerrigheten vår innover i oss selv, og stiller oss selv gjentagende, enkle spørsmål for å nå inn til dypere og dypere lag av vår egen opplevelse av oss selv og livet.

I “Tilstede” bruker vi metoden for å bli venn med seg selv, for å kjenne seg selv – for å møte seg selv med åpenhet og aksept. Som du ville ha møtt en god venn.

Å møte seg selv med åpenhet og aksept er som å finne en ny venn!


Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (gluten/melkefri alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for massasje
  • Koselige hytter med enerom

Egen tid: Nyt naturen eller en massasje!

hytte_massasje

 

Dyktige massører lar deg slappe enda mer av. Forhåndsbestill en times Holistic Massage til 690,-

 


Dharma Mountain 

dharmamountain_
 
Dharma Mountain har huset utallige meditasjonsretreater og terapigrupper gjennom 18 år, og en rekke erfarne terapeuter og instruktører innen et vidt spekter av meditasjon, selvutviklings- og terapimetoder er tilknyttet stedet.
 


Kursledere

Savini leder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner. Hun har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2012. Savini holder grupper med en naturlig stillhet og sensitivitet som inviterer til å åpne opp for stillheten i seg selv.

 

 

 

Prem Lee er utdannet lege og ha studert tradisjonell akupunktur. Hun har også bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training. Hun har ledet grupper i selvutvikling og meditasjon i Norge og Brasil i over 15 år, og har en omsorgsfull og kjærlig tilstedeværelse.

 

 

 

 

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.

 

 

 


* Forhåndsbestill en massasje

Holistic Massage – en avslappende, energi-givende og velgjørende massasje for hele kroppen, hvor det brukes forskjellige teknikker tilpasset ditt individuelle behov. kr 875,- (60 min)

Det er tid for massasje:
Fredag – før gruppen begynner

Lørdag: 08.45  • 13.30  • 14.45

Søndag: 08.45
Og etter at gruppen er ferdig

Bestill din time: welcome@dharmamountain.com


Hvor finner du oss?

Dharma Mountain ligger helt sør i Valdres i Hedalen.
Fra Oslo tar det ca. 2 timer med bil. Følg E16 mot Hønefoss og deretter følg E16 videre mot Fagernes. Ved Nes i Ådal, ta til venstre mot Hedalen. Etter ca. 11 km er du fremme ved Dharma Mountain.

Ta buss:  Valdresekspressen til Nes i Ådal. Taxi videre til Dharma Mountain. Vi bestiller – og du spleiser eventuelt med andre som skal til oss (250,-).

Fra Bergen, ta tog til Hønefoss og deretter buss til Nes i Ådal.


Dette synes deltagerene i oktober 2018 om helgen: 

• “Veldig flott helg, jeg ble mye mer tilstede og lykkelig over den nærheten og støtten jeg har mottat. Flott å se hvordan alle gradvis åpnet seg, og fant tilbake til seg selv. Superflotte kursholdere, enkelt og trygt, nesten hverdagslig følelse. Orginal/ordinær, naturlig, ned på jorden følelse, noe som jeg virkelig trenger i min hverdag. Tusen takk til alle som som var på Dharma Mountain, og støtten i hele naturen rundt. Det er en magisk plass;)” 

• “Jeg opplevde at jeg gikk fra å være litt rigid og stiv i kroppen, til å føle meg i ett med naturen, åpen for å ta imot kjærlighet og fred fra natur og fellesskap. Det var et stort skifte der altså.”

• “Helgen ga meg masse ressurser og erfaring med å være tilstede, og jeg innser at jeg kan velge å alltid ha det godt og vakkert når jeg er tilstede og tar imot gavene fra naturen. Den gir meg alt jeg trenger og mer til. Dharma Mountain har både omgivelser og godt integrerte og kvalifiserte veiledere, jeg kan bare anbefale Tilstede-helgen med skogs bading og meditasjon på det varmeste, til alle som ønsker påfyll og fordypning i sin meditasjon praksis. Dette må bare oppleves! Takk fra hjertet, og jeg gleder meg til neste gang. “

• “En tilstede-helg er et deilig avbrekk i naturskjønne omgivelser. Du lærer på en enkel måte å hente energi og styrke fra naturen. Og med innslag av tai-chi, meditasjon og musikk får du virkelig ladet batteriene. Fantastisk vegetarmat er prikken over i’en!”

• “Jeg anbefaler på det varmeste et opphold på Dharma Mountain, og jeg kan varmt anbefale å delta på en kurshelg som “Tilstede”. På Dharma Mountain føler man seg uvanlig tatt hånd om og velkommen. Det er et “kjærlig nærvær” både inne og ute i den vakre naturen som omgir stedet. Her er fantastisk utsikt til fjellene som omkranser stedet, og det er omgitt av urørt natur med fine tur-stier som blandt annet leder en langs Hedals-elva. Det serveres utsøkt vegetarisk mat, og i alle detaljer gjenspeiles det at menneskene som jobber her deler av sin kjærlighet og omsorg. På et kurs som “Tilstede” opplevde jeg å bli omfavnet av et “rom av tillit og åpenhet” som brakte meg nærmere naturen i meg selv og utenfor. Det ble enkelt og naturlig å “være i øyeblikket” og føle nærheten og støtten fra naturen. “

• “Gruppen var verdifull for meg. Jeg fikk hjelp til å dykke dypt i meditasjon – og tilstedeværelsen og den indre stillheten som ble skapt, gjorde at jeg opplevde og sanset den vakre naturen mer direkte og nært enn det jeg vanligvis gjør.”

 


 

CBTYTN_DharmaMountain

 

 

 

 

 

 

 

 


“Present” is a weekend of meditation for those who need a breathing space in their daily lives. At Dharma Mountain Meditation Resort, we help you go offline and find silence, presence and nature experience.

Our experienced and qualified instructors provide a framework where you can forget about time and all doing and just enjoy and be yourself.

What will you receive? In everyday life, it easily becomes a habit to have all our attention on the outside, and to constantly be distracted. We need some help to slow down, to get back to ourselves and find the peace and joy of just being! During this weekend you will experience forest baths, learn simple meditation techniques and exercises to become more present, and receive guidance and support to open up to natural silence.


We also offer:
• Mobile Phone Hotel
• Vegetarian, homemade food (gluten / milk-free option can be ordered in advance)
• Cozy cabins with single rooms
• Possibility to book a massage session *

“I can only highly recommend Tilstede weekend with forest bathing and meditation, to anyone who wants refinement and immersion in their meditation practice. This must be experienced! Thanks from the heart and I am looking forward to next time.”
Participating in “Present” October 2018


Price & registration
 3.360 NOK (own room) 2.960 NOK (shared room)*
The price includes program, two dinners, two lunches, two breakfasts, sauna both evenings, accommodation in a cabin.
* for now only participants in same family can share room, if rules change we will let you know. 

Rental of towels/bedlinen 190 NOK

Booking:
Please fill out a form here here.

If you need to cancel your place, please read our cancellation policy here.


How to get here: check travel information here

Please contact us for further questions! Welcome to the mountain!

Nettside Design av Akatombo