Hva gjør mindfulness for meg i hverdagen

Av Hans Dhama

For det første så ble jeg med på dette fordi jeg går sykemeldt og det passer veldig  fint å kunne ta med mindfulness inn denne situasjonen.

Fra første dag merket jeg at dette var noe spesielt; det handler jo mye om pusten og å være tilstede med det jeg driver med. Jeg merker også hvor lite tilstede jeg kan være, at jeg gjør en ting og tenker på en annen ting.

Fra vi begynte på kurset har jeg merket hvor godt det er å være tilstede med meg selv, lage frokost i stillhet og spise den uten å drive med mange andre ting. Bare kose meg med å spise og slappe av.

Og se på tankene hvordan de drar i vei og hele tiden vil gjøre ting.

Jeg føler hvor viktig det er å komme tilbake til pusten for å være tilstede. Det er noe jeg vil ha med meg i hverdagen.

Allerede etter kort tid med mindfulness og kroppscanning er jeg blitt i bedre humør og har mer energi.

Jeg er mer tilstede med alt jeg gjør, som å pusse tenner. Det ble mer interessant for det er jo noe jeg bare gjør uten å tenke over hvordan jeg gjør det.

Om jeg er med dyrene mine så er det også mye mer morsomt når jeg er der med de, enn at jeg er mange andre steder i tankene.

DSC_9547 - Kopi_resize

DSC_9549 - Kopi_resize

DSC_9550 - Kopi_resize

Ser nå mens jeg sitter her og skriver, noe som jeg ikke synes er det mest interessante jeg gjør, at det er mange andre ting jeg heller skulle gjort i stedet. Men så tar jeg kontakt med pusten og sittestillingen, kjenner på kroppen min og så gjør jeg det likevel.

Fra jeg står opp om morgenen har jeg mindfulness med meg; den er der og hjelper meg å tenke på kroppen min som ikke er helt bra om dagen. Jeg har en liten skiveprolaps så jeg må gå litt sakte frem og tenke over hvordan jeg bruker ryggen min, og selvfølgelig resten av kroppen.

Jeg kjenner at mindfulness lærer meg å være mer vennlig mot kroppen min.

Hva gjør mindfulness for meg i hverdagen

Av Hans Dhama

For det første så ble jeg med på dette fordi jeg går sykemeldt og det passer veldig  fint å kunne ta med mindfulness inn denne situasjonen.

Fra første dag merket jeg at dette var noe spesielt; det handler jo mye om pusten og å være tilstede med det jeg driver med. Jeg merker også hvor lite tilstede jeg kan være, at jeg gjør en ting og tenker på en annen ting.

Fra vi begynte på kurset har jeg merket hvor godt det er å være tilstede med meg selv, lage frokost i stillhet og spise den uten å drive med mange andre ting. Bare kose meg med å spise og slappe av.

Og se på tankene hvordan de drar i vei og hele tiden vil gjøre ting.

Jeg føler hvor viktig det er å komme tilbake til pusten for å være tilstede. Det er noe jeg vil ha med meg i hverdagen.

Allerede etter kort tid med mindfulness og kroppscanning er jeg blitt i bedre humør og har mer energi.

Jeg er mer tilstede med alt jeg gjør, som å pusse tenner. Det ble mer interessant for det er jo noe jeg bare gjør uten å tenke over hvordan jeg gjør det.

Om jeg er med dyrene mine så er det også mye mer morsomt når jeg er der med de, enn at jeg er mange andre steder i tankene.

DSC_9547 - Kopi_resize

DSC_9549 - Kopi_resize

DSC_9550 - Kopi_resize

Ser nå mens jeg sitter her og skriver, noe som jeg ikke synes er det mest interessante jeg gjør, at det er mange andre ting jeg heller skulle gjort i stedet. Men så tar jeg kontakt med pusten og sittestillingen, kjenner på kroppen min og så gjør jeg det likevel.

Fra jeg står opp om morgenen har jeg mindfulness med meg; den er der og hjelper meg å tenke på kroppen min som ikke er helt bra om dagen. Jeg har en liten skiveprolaps så jeg må gå litt sakte frem og tenke over hvordan jeg bruker ryggen min, og selvfølgelig resten av kroppen.

Jeg kjenner at mindfulness lærer meg å være mer vennlig mot kroppen min.

Nettside Design av Akatombo