Dharma Living It

Dharma Cuisine

I møte med andre

1. May 2013

I møte med andre

Av Ann Kristin Pracheeta og Hans Dhama

 

Projisering

 

IMG_2613

 

Vi hadde en øvelse denne dagen som gikk utpå å stå overfor en person vi ikke likte og en vi likte å stolte fullt å fast på.

Hvor nær kunne vi stå og fremdeles være komfortabel.

“Hva jeg følte når jeg sto der som personen som ikke blei likt. Følte det veldig godt når hun testa grensene sine, ikke noe behagelig for meg å stå der og hadde mest lyst til å rygge. Men det skulle jeg jo ikke, eller kansje jeg kunne gjort det.

Når jeg skulle se for meg en person jeg ikke likte da var det mye lettere å bestemme selv hvor nær jeg kunne gå for å føle det komfortabelt, finne den balansen inne i meg.

Når jeg skulle stå overfor en venn vi stoler fullt og fast på var det mye lettere. Da ble det en ren deling av vennskap og kjærlighet til denne vennen. Det er bare veldig godt det!”

-Hans Dhama

 

“Eg opplevde at når eg såg for meg den person eg mislikte eller ikkje hadde tillit til på så var det ikkje særleg godt og stå ovanfor den personen. Eg hadde mest lyst til å gå langt, langt vekk.

Eg kunne liksom ikkje koma langt nok unna. Eg hugsar Katarina spurte om eg klarte å ta eit steg nærare etter ei stund. Og det klarte eg, og då vart alt brått endra. Då var det greitt eller nøytralt å stå der. Det var ikkje så fælt som eg trudde det kom til å bli.

Eg opplevde også det same når eg skulle representera ein person som var mislikt. Det var ikkje behageleg å kjenne på det, ville helst rømme.

Når det kom til ein person eg hadde tillit til så ville eg berre gå nærare og nærare den personen. Det var berre godt, og det var fullt av glede inni meg.

Denne øvinga seier meg noko om at det eg sender ut det kan andre bli påverka av. Samtidig så ser eg at av og til kan tankane rundt at eg misliker ein person få situasjonen til å bli verre enn det den er. Som eg opplevde her; eg trudde det skulle bli uuthaldeleg å gå eit steg nærare, men så viste det seg at det var noko heilt anna som møtte meg.”

– Ann Kristin Pracheeta

 

Forskjellige reaksjonar

 

IMG_2591

“Når eg gikk mot den andre personen og ble møtt med å bli stoppet så var det som å gå på en murvegg utan i det hele tatt å komme nær den andre personen.

Når jeg selv skulle stoppe personen som kom mot meg, så kjente jeg at jeg stod stødig og klar til å stoppe den som kom i mot meg. Jeg tenkte at: «Stopper hun eller stopper hun ikkje». Men det gjorde hun jo, og da kjente jeg krafta mi på en behagelig måte.”

-Hans Dhama

 IMG_2598

“Den ene gangen skulle jeg bare vike unna når hun kom. Og akkurat rett før hun nådde fram til meg så bare gikk jeg til side så hun for rett forbi. Da følte jeg en veldig lettelse inni meg og en utrolig fin følelse.” – Hans Dhama

 IMG_2590

“Ene gangen ble jeg møtt med at personen krøket seg sammen og sa «Unnskyld! Unnskyld» og fikk jeg en merkelig følelse som er vanskelig å beskrive. Hun føltes veldig stakkarslig. Når jeg selv skulle gjøre denne øvelsen så var det eneste jeg fikk frem av lyd noen rare hyl; jeg følte meg liksom så liten og det likte jeg ikke.” – Hans Dhama

IMG_2607

 

“Den eine gonga eg gjekk mot ein anna person så tok ho tak i hendene og førte meg forsiktig forbi. Det var ein litt rar følelse; eg kom liksom med full kraft og så berre forsvann all krafta mi då eg blei møtt slik. Litt den same kjensla fekk eg då personen veik til side. Brått var ho berre vekke og det var ingen motstand der; det blei ingen «fight».

Når eg sjølv møtte den personen som kom mot meg med å berre føre ho lett forbi meg så kjente eg på at eg var i krafta mi; det var godt å kunne reagere slik.”

– Ann Kristin Pracheeta

 IMG_2605

“Eg kjente når eg skulle stoppe den personen som kom mot meg, så lurte eg på om eg hadde nok kraft til å gjere det. Samtidig var det også litt ubehageleg å måtte stoppe ein person, men når eg hadde gjort det så fekk eg også kontakt med krafta mi.” – Ann Kristin Pracheeta

 IMG_2603

 

“Det var også ein god følelse å berre springe til side når ho kom mot meg, å sleppe å forholda meg til den andre personen. Berre la det gå forbi meg.” – Ann Kristin Pracheeta

 

dharma-eating

"We love to cook with awareness and joy - and we are happy to serve you some of the best receipies from our ´Satori´ kitchen. Try it out here…or even better visit us!"

Find more recepies at:
Dharma Cuisine!

Check also out:
Dharma - Living it!

dharma-living

"This blog is written by different people connected to Dharma Mountain Meditation and Freedom Resort - to share our different experiences with meditation, self-discovery and finding our own truth."

Read more posts from:
Dharma - Living it!

Check also out:
Dharma Cuisine!

Dharma Living It

Dharma Cuisine

I møte med andre

I møte med andre

Av Ann Kristin Pracheeta og Hans Dhama

 

Projisering

 

IMG_2613

 

Vi hadde en øvelse denne dagen som gikk utpå å stå overfor en person vi ikke likte og en vi likte å stolte fullt å fast på.

Hvor nær kunne vi stå og fremdeles være komfortabel.

“Hva jeg følte når jeg sto der som personen som ikke blei likt. Følte det veldig godt når hun testa grensene sine, ikke noe behagelig for meg å stå der og hadde mest lyst til å rygge. Men det skulle jeg jo ikke, eller kansje jeg kunne gjort det.

Når jeg skulle se for meg en person jeg ikke likte da var det mye lettere å bestemme selv hvor nær jeg kunne gå for å føle det komfortabelt, finne den balansen inne i meg.

Når jeg skulle stå overfor en venn vi stoler fullt og fast på var det mye lettere. Da ble det en ren deling av vennskap og kjærlighet til denne vennen. Det er bare veldig godt det!”

-Hans Dhama

 

“Eg opplevde at når eg såg for meg den person eg mislikte eller ikkje hadde tillit til på så var det ikkje særleg godt og stå ovanfor den personen. Eg hadde mest lyst til å gå langt, langt vekk.

Eg kunne liksom ikkje koma langt nok unna. Eg hugsar Katarina spurte om eg klarte å ta eit steg nærare etter ei stund. Og det klarte eg, og då vart alt brått endra. Då var det greitt eller nøytralt å stå der. Det var ikkje så fælt som eg trudde det kom til å bli.

Eg opplevde også det same når eg skulle representera ein person som var mislikt. Det var ikkje behageleg å kjenne på det, ville helst rømme.

Når det kom til ein person eg hadde tillit til så ville eg berre gå nærare og nærare den personen. Det var berre godt, og det var fullt av glede inni meg.

Denne øvinga seier meg noko om at det eg sender ut det kan andre bli påverka av. Samtidig så ser eg at av og til kan tankane rundt at eg misliker ein person få situasjonen til å bli verre enn det den er. Som eg opplevde her; eg trudde det skulle bli uuthaldeleg å gå eit steg nærare, men så viste det seg at det var noko heilt anna som møtte meg.”

– Ann Kristin Pracheeta

 

Forskjellige reaksjonar

 

IMG_2591

“Når eg gikk mot den andre personen og ble møtt med å bli stoppet så var det som å gå på en murvegg utan i det hele tatt å komme nær den andre personen.

Når jeg selv skulle stoppe personen som kom mot meg, så kjente jeg at jeg stod stødig og klar til å stoppe den som kom i mot meg. Jeg tenkte at: «Stopper hun eller stopper hun ikkje». Men det gjorde hun jo, og da kjente jeg krafta mi på en behagelig måte.”

-Hans Dhama

 IMG_2598

“Den ene gangen skulle jeg bare vike unna når hun kom. Og akkurat rett før hun nådde fram til meg så bare gikk jeg til side så hun for rett forbi. Da følte jeg en veldig lettelse inni meg og en utrolig fin følelse.” – Hans Dhama

 IMG_2590

“Ene gangen ble jeg møtt med at personen krøket seg sammen og sa «Unnskyld! Unnskyld» og fikk jeg en merkelig følelse som er vanskelig å beskrive. Hun føltes veldig stakkarslig. Når jeg selv skulle gjøre denne øvelsen så var det eneste jeg fikk frem av lyd noen rare hyl; jeg følte meg liksom så liten og det likte jeg ikke.” – Hans Dhama

IMG_2607

 

“Den eine gonga eg gjekk mot ein anna person så tok ho tak i hendene og førte meg forsiktig forbi. Det var ein litt rar følelse; eg kom liksom med full kraft og så berre forsvann all krafta mi då eg blei møtt slik. Litt den same kjensla fekk eg då personen veik til side. Brått var ho berre vekke og det var ingen motstand der; det blei ingen «fight».

Når eg sjølv møtte den personen som kom mot meg med å berre føre ho lett forbi meg så kjente eg på at eg var i krafta mi; det var godt å kunne reagere slik.”

– Ann Kristin Pracheeta

 IMG_2605

“Eg kjente når eg skulle stoppe den personen som kom mot meg, så lurte eg på om eg hadde nok kraft til å gjere det. Samtidig var det også litt ubehageleg å måtte stoppe ein person, men når eg hadde gjort det så fekk eg også kontakt med krafta mi.” – Ann Kristin Pracheeta

 IMG_2603

 

“Det var også ein god følelse å berre springe til side når ho kom mot meg, å sleppe å forholda meg til den andre personen. Berre la det gå forbi meg.” – Ann Kristin Pracheeta

 

dharma-eating

"We love to cook with awareness and joy - and we are happy to serve you some of the best receipies from our ´Satori´ kitchen. Try it out here…or even better visit us!"

Find more recepies at:
Dharma Cuisine!

Check also out:
Dharma - Living it!

dharma-living

"This blog is written by different people connected to Dharma Mountain Meditation and Freedom Resort - to share our different experiences with meditation, self-discovery and finding our own truth."

Read more posts from:
Dharma - Living it!

Check also out:
Dharma Cuisine!

Nettside Design av Akatombo