Mindfulness – Grunnkurs

Kurset er laget for personer som ønsker å få erfaring og kunnskap om mindfulness, om å gå dypere i seg selv, stoppe opp og være mer tilstede i hverdagen, både privat og på jobb.

Det tilrettelegges for fagfolk innen helsevesenet, skole og omsorg/sosiale tjenester, kirken og personalmedarbeidere, men er også åpent for andre interesserte.

Formål

Mindfulness er en kraftfull tilnærming til å møte hverdagens utfordringer, som ofte er belastet med stress og tidvis også angst. Økt tilstedeværelse og bevissthet åpner opp for mer glede, frihet, klarhet, kjærlighet og indre fred.

Vi har laget et 4 dagers kurs for deg som ønsker tilgang til mindfulness som et verktøy i ditt arbeide, og for å utvikle deg selv. Mindfulness gjør deg mer bevisst på deg selv og kroppens signaler. Det bidrar til å hindre ”compassion fatigue”, dvs. utbrenthet for de som arbeider med andre mennesker.

Mindfulness kan integreres i arbeidet uansett hvilken terapeutisk bakgrunn du har, først og fremst gjennom din egen indre holdning for din tilstedeværelse og plass – i møte med andre.

I kurset vil vi benytte den vakre naturen og dens stemninger som støtte for tilstedeværelse og indre fred.

Kursets opplegg

Opplegget er basert på MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) utviklet av professor emeritus Jon Kabat Zinn, og er godkjent som vedlikeholdsaktivitet av norsk psykologforening. Med teori og praktiske øvelser vil vi bli kjent med samspillet mellom kropp, hjerte og intellekt. Kurset holdes i en ånd av lekenhet, varme og vennlighet. Kursbevis utdeles ved fullført kurs.

Mindfulness tilbyr:

  • mulighet til å møte og takle stress, sorg, angst og smerte hos deg selv og andre
  • tilstedeværelse og reaksjonsevne i samtale
  • klar kommunikasjon
  • håndtere relasjoner privat og på jobb
  • økt evne til å håndtere endringer og utfordringer
  • bevare energien i møtet med andre
  • økt bevissthet om egne vaner og mønster
  • større glede og energi
  • dypere selvinnsikt

Når?

Kurset starter torsdag 1. november kl. 17:00 og avsluttes etter lunsj søndag 4. november ca. kl. 14:00.

Pris

Kr 5600,-. inklusiv overnatting og måltider.

Depositum kr 1200,- og påmelding innen 11. oktober.

 

 

Utrolig bra ledelse av Katarina – nydelige omgivelser og mennesker, for ikke å snakke om maten!
Oppdagelser fra kurset i august har blitt integrert i meg som en økt tilstedeværelse i hverdagen. Anbefales!

Laila Vågenes, LCI/QA Coordinator

 

Kurset i mindfulness har hjulpet meg til å forholde meg til meg selv på en bedre og mer avslappet måte i jobb og hverdagsliv. Stikkord som vennlighet, åpenhet, aksept og ”beginner´s mind” har vært å ha med seg videre. Jeg opplever metodene til å være veldig enkle, men også veldig virkningsfulle. Takk til vertskapet for god mat og ei god ramme. Naturen rundt Dharma Mountain må jeg også skryte av. Flotte omgivelser med skog, elv og fjell rundt.

Jon Magne Holten
Fagsjef landbruk
Oikos – Økologisk Norge

 

I idylliske omgivelser hvor stillheten kunne føles, spiste vi nydelig vegetarmat, laget i kjærligheten ånd ,deltok jeg på et fantastisk kurs I Mindfulness.
Kurset gjorde meg bevisst på hvor lite jeg har kontakt med kroppen, og hvor mye av min Oppmerksomhet som går til tanke virksomhet. Tankene drar meg ut av dette øyeblikket, og jeg ble Veldig bevisst på hva dette gjorde med min tilstedeværelse. Jeg lærte å hvile i meg selv. Jeg lærte å bli vennlig med meg selv, og ha fokus på her og nå. Det var deilig å være tilstede i eget liv. Det føltes godt å være åpen, observere og tillate meg å være meg.

Beathe Aishani Nyheim

 

Nettside Design av Akatombo