Inner Joy – Vipassana stilleretreat

30. januar - 8. februar, 2023

Dharma Mountain Gruppe

Vinter.

Naturen trekker seg innover, fra bevegelse og blomstring til stillhet og hvile.

Dharma Mountain på vinterstid gir en unik ramme for en stille retreat.

Snøen, stillheten og nattehimmelen omfavner oss, og inviterer oss til å gå inn i oss selv, hvor vi kan finne hvile og næring.


Retreaten er åpen for alle, også deg som ikke har noen erfaring med meditasjon fra før.
Retreaten varer i 10 dager. Vi går inn i stillhet etter første kveldsgruppe.


Priser

Mandag 30. januar – onsdag 8. februar:

11.960,-  for program, måltider og delt rom eller hems, i delt hytte
14.165,-  for program, måltider og enkeltrom i delt hytte (med 1-2 andre)

Sett med håndklær/sengesett kan leies for 200,- eller du kan ta med eget.Hvis du har noen spørsmål, ta kontakt med oss på mail.
Om noe skulle skje og du må avbestille, les våre regler her.


Program

Retreaten starter med middag mandag 30. januar kl. 18.30 og avsluttes med lunsj onsdag 8. februar.

Retreaten vil foregå på engelsk med mulighet for oversettelse til norsk

Dagsprogram*

07.30-08.30 Morgenmeditasjon
08.30-09.30 Frokost
10.30-13.00 Vipassana meditasjon
13.00-14.00 Lunsj

Tid til hvile, gå tur, behandlinger, sauna, individuelle samtaler m.m.

16.00-17.00 Ettermiddagsgruppe
17.30-18.30 Vipassana meditasjon
18.30-19.30 Middag
20.00-21.00 Kveldsmeditasjon

* det kan skje endringer i programmet underveis.


Hva er vipassana meditasjon?

Vipassana er en meditasjonsteknikk som stammer fra Gautama Buddha mer enn 2 500 år tilbake. Det er en svært enkel teknikk, hvor vi sitter i stillhet, slapper helt av i kroppen, og observerer pusten som kommer og går. Vi gjør ingenting for å aktivt påvirke eller forandre pusten. Samtidig tar vi en distanse til følelser, tanker og fysiske opplevelser, og bare observerer alt. På denne måten tillater vi oss etter hvert å bli mer og mer stille, avspent og tilstede. På Dharma Mountain har vi en myk og vennlig tilnærming til vipassana, hvor vi ikke bringer anstrengelse eller prestasjon inn i meditasjonspraksisen. Meditasjon handler for oss ikke om å finne en riktig sitte-positur. Du kan sitte i en vanlig stol om du vil. Det handler ikke om å tvinge kroppen til å bli stille, eller å klare å stoppe tankene, men mer  om å akseptere alt som er her, og gjennom å gi rom for alt som skjer i oss og rundt oss, kan vi finne en dypere avspenning og bare hvile i oss selv. Slik kan vi finne næring, fornyelse  – og den gleden som kommer når vi bare er her og nå, uten noen ytre grunn.

Du trenger ingen tidligere erfaring med vipassana for å delta. Teknikken vil bli introdusert og guidet under retreaten.

Vipassana betyr å se tingene som de egentlig er.


Morgen – og ettermiddagsgrupper

Disse gruppene i programmet vil by på ulike muligheter for bevegelse, fra myk stretching til aktive meditasjoner, for å forberede og støtte kroppen i å sitte i stillhet.

Det vil også bli tid til å gå turer, ta sauna, og vi har ulike typer av behandlinger tilgjengelig. Vi vil tilrettelegge et rom for kreativitet, som å skrive eller tegne, hvor vi kan utforske hvordan det er å skape noe i stillheten.


Stillhet

Dette er en stille retreat. Vi vil gå inn i full stillhet etter middag på ankomstdagen. Under stillheten vil det fortsatt være muligheter for å dele og uttrykke seg, både i gruppene og i individuelle samtaler med en fasilitator.


Fordelene med meditasjon

Meditasjon har lenge vært kjent for å gi en opplevelse av ro og avspenning. Nyere forskning viser at virkningene av meditasjon også er synlige i kroppen og i hjernen. Studier av mennesker som mediterte over en periode, viste at mengden stress-hormon (kortisol) var redusert med 51 %, at hjerterytmen sank og blodomløpet ble bedre. En studie på Harvard universitet oppdaget at personer som mediterte i 30 minutter om dagen i 8 uker, hadde målbare endringer i de delene av hjernen som assosieres med hukommelse, stress, empati og selvfølelse.


Fasilitatorer

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Kommende aktiviteter