Inner Peace

3. oktober - 9. oktober, 2022

Dharma Mountain Gruppe

Lengter du etter indre fred?

I en stilleretreat stopper vi all kommunikasjon med verden utenfor oss, og retter all oppmerksomheten vår mot oss selv. Når vi stopper opp, og ganske enkelt sitter, uten å forsøke å gjøre eller forandre noe, så kan alt gradvis få falle til ro. Det kan ta litt tid før rastløshet og tanker slipper taket. Når vi tillater oss å være stille over tid, med støtte fra en gruppe, kan vi etterhvert gi slipp og oppleve en dypere stillhet, med mer avspenning, indre fred og glede.

Dharma Mountain tilbyr en unik ramme for en stilleretreat. Den stille atmosfæren på stedet, sammen med vakker natur – fjell, elv og skog – støtter oss i å gå inn i stillheten og bare være.

Vipassana meditasjon er hovedingrediensen i denne retreaten, kombinert med pusteøvelser og self-inquiry (se forklaring lenger ned). Du trenger ikke noen tidligere erfaring med meditasjon for å delta. Hele programmet vil bli guidet av våre erfarne fasilitatorer. Retreaten passer også godt for deg som har erfaring med meditasjon fra før, som en fordypning.


Pris 3.-9. oktober

8.040,- for program, måltider og delt* rom i delt hytte med 1-2 andre (inkl. bad).
9.390,- for program, måltider og eget rom i delt hytte (inkl. bad) med 1-2 andre (hems).

* Delt rom er kun for personer i samme husstand (om ikke regler endres). Hvis ikke vil du få plass på sovehems (1 per hems i delt hytte). Du kan leie sengesett/håndklær for 190,- eller ta med eget. 


Om du har spørsmål, ta kontakt på e-post.


Program:

Retreaten vil foregå på engelsk med mulighet for oversettelse til norsk. Hvis det kun er norske deltagere, vil det foregå på norsk. 

Dagsprogram*

07.30-08.30 Morgenmeditasjon

08.30-09.30 Frokost

10.30-13.30 Inner Peace gruppe

13.30-14.30 Lunsj

Tid til hvile, gå tur, behandlinger, sauna, individuelle samtaler m.m.

15.30-16.30 Ettermiddagsgruppe

17.00-18.00 Inner Peace gruppe

18.30-19.30 Middag

20.00-21.00 Kveldsmeditasjon

* det kan skje endringer i programmet underveis.

Hva er vipassana meditasjon?

Vipassana er en meditasjonsteknikk som ble gjort kjent av Gautama Buddha mer enn 2 500 år tilbake. Det er en svært enkel teknikk, hvor vi sitter i stillhet, slapper helt av i kroppen, og observerer pusten som kommer og går. Vi gjør ingenting for å aktivt påvirke eller forandre pusten. Samtidig tar vi en distanse til følelser, tanker og fysiske opplevelser, og bare observerer alt. På denne måten tillater vi oss etter hvert å bli mer og mer stille, avspent og tilstede. På Dharma Mountain har vi en myk og vennlig tilnærming til vipassana, hvor vi ikke bringer anstrengelse eller prestasjon inn i meditasjonspraksisen. Meditasjon handler for oss ikke om å finne en riktig sitte-positur. Du kan sitte i en vanlig stol om du vil. Det handler ikke om å tvinge kroppen til å bli stille, eller å klare å stoppe tankene, men mer  om å akseptere alt som er her, og gjennom å gi rom for alt som skjer i oss og rundt oss, kan vi finne en dypere avspenning og bare hvile i oss selv. Slik kan vi finne næring, fornyelse  – og den gleden som kommer når vi bare er her og nå, uten noen ytre grunn.

Du trenger ingen tidligere erfaring med vipassana for å delta. Teknikken vil bli introdusert og guidet under retreaten.

Vipassana betyr å se tingene som de egentlig er.

Self Inquiry

Self Inquiry er en teknikk for å bli dypere kjent med oss selv, hvor vi sitter i par og svarer på enkle spørsmål som blir gjentatt. Vi bruker teknikken for å bli mer bevisst på hva som skjer inne i oss, i dypere og dypere lag, med en intensjon om å møte oss selv med vennlighet og aksept.

Morgen – og ettermiddagsgrupper

Disse gruppene i programmet vil by på ulike muligheter for bevegelse, fra stretching/myk yoga til aktive meditasjoner, for å forberede og støtte kroppen i å sitte i stillhet.

Det vil også bli tid til å gå turer, ta sauna, og vi har ulike typer av behandlinger tilgjengelig. Vi vil tilrettelegge et rom for kreativitet, som å skrive eller tegne, hvor vi kan utforske hvordan det er å skape noe i stillheten.

Stillhet

Vi vil gå inn i full stillhet etter middag på ankomstdagen. Under stillheten vil det fortsatt være muligheter for å dele og uttrykke seg, både i gruppene og i individuelle samtaler med en fasilitator.

Fordelene med meditasjon

Meditasjon har lenge vært kjent for å gi en opplevelse av ro og avspenning. Nyere forskning viser at virkningene av meditasjon også er synlige i kroppen og i hjernen. Studier av mennesker som mediterte over en periode, viste at mengden stress-hormon (kortisol) var redusert med 51 %, at hjerterytmen sank og blodomløpet ble bedre. En studie på Harvard universitet oppdaget at personer som mediterte i 30 minutter om dagen i 8 uker, hadde målbare endringer i de delene av hjernen som assosieres med hukommelse, stress, empati og selvfølelse.
(kilde: Psychology Today).

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Savini leder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner. Hun har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2012. Savini holder grupper med en naturlig stillhet og sensitivitet som inviterer til å åpne opp for stillheten i seg selv.

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.

Prem Lee er udannet lege og har studert tradisjonell akupunktur. Hun har ledet grupper i selvutvikling og meditasjon i Norge og Brasil i over 15 år, og har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training. Prem Lee har en omsorgsfull og kjærlig tilstedeværelse.

Kommende aktiviteter

Sound of the Heart
16. september - 18. september, 2022
Synnøve Sjøtveit og Anine Øverlier
Inner Peace
3. oktober - 9. oktober, 2022
Dharma Mountain Gruppe