Innsikt – Kjenn deg selv

4. oktober - 8. oktober, 2023

Dharma Mountain Gruppe

Retreat med Self-Inquiry, aktive meditasjoner og øvelser for dypere selvinnsikt

Lengter du etter å bli mer kjent med deg selv på innsiden? INNSIKT er en femdagers retreat for å utforske og komme nærmere oss selv. For å kjenne etter hva som er sant for oss, hva som er viktig for oss og hvem vi er, dypere enn hvordan vi er vant til å tenke om oss selv.

Retreaten passer for alle som ønsker å bli mer kjent med seg selv. Det kan være en fordel med litt erfaring med meditasjon fra før, men det er ingen forutsetning for å bli med.

Self-Inquiry – metode for å kjenne seg selv
I Self-Inquiry bruker vi ulike spørsmål om livet, for eksempel “Hvem er jeg?“, “Hva er kjærlighet?” eller “Hvorfor er det så vanskelig å akseptere meg selv?” Det er åpne spørsmål, som blir gjentatt. Poenget er ikke å finne et svar på spørsmålet, men å bruke det som et verktøy for å utforske oss selv, livet vårt, hva som er sant for oss og hva som ikke er det. Svarene kan gjelde både historien og erfaringene våre, følelsene våre, bildene vi har av oss selv, reaksjonsmønstre eller ideer vi har om verden rundt oss. Når vi svarer på disse spørsmålene over tid, kan vi gradvis skrelle bort lagene og få dypere innsikt i oss selv. (Les mer om Self- Inquiry lenger ned på siden.) Vi vil også bruke metoden sammen med andre teknikker for selvutforskning.

Aktive meditasjoner er en viktig del av prosessen under retreaten. Disse meditasjonene hjelper oss å forløse spenninger og uro i kropp og sinn og å bli mer tilstede for prosessen med inquiry. (Les mer om aktive meditasjoner lenger ned på siden).

Retreaten starter onsdag ettermiddag og avslutter med lunsj på søndag.


Program*

Onsdag
16:00 – 1730 Innsjekking
17:30 – 18:30 Kundalini (aktiv meditasjon)
19:00 – 20:00 Middag
20:00 – 21:00 Kveldsgruppe med presentasjon og introduksjon

Torsdag – Lørdag
07:30 – 08:30 Morgenmeditasjon (aktiv meditasjon)
08:30 – 09:30 Frokost
10:00 – 13:00 Innsikt gruppe
13:00 – 14:00 Lunsj
15:30 – 16:30 Aktiv meditasjon
17:00 – 19:00 Innsikt gruppe
19:00 – 20:00 Middag
20:00 – 21:00 Kveldsmeditasjon

Søndag
07:30 – 08:30 Morgenmeditasjon (aktiv meditasjon)
08:30 – 09:30 Frokost
10:00 – 12:00 Innsikt gruppe
12:00 – 13:00 Avslutning
13:00 – 14:00 Lunsj
14.30 Utsjekking av hytter

*det kan bli små endringer i programmet.


Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (glutenfritt, melkefritt og/eller vegansk alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for behandling/massasje
  • Koselige hytter med enerom

Hvor kommer Self-Inquiry fra? 
Å undre oss over oss selv og livet, og å stille spørsmål ved vår egen eksistens, er naturlig for oss mennesker. Spørsmål som “Hvem er jeg?”, “Hvor kommer jeg fra?” er spørsmål mange av oss stiller oss helt fra barndommen av. I Self-Inquiry er denne naturlige undringen tatt med inn i en teknikk for å bli dypere kjent med bevisste og ubevisste lag av oss selv. Det kan være eksistensielle spørsmål som de ovenfor, eller spørsmål for å bli kjent med oss selv på et mer hverdagslig plan, for eksempel “Hva lengter jeg etter i livet mitt?” eller “Hvorfor er det vanskelig å akseptere meg selv?”

Self-Inquiry er opprinnelig en østlig meditasjonsteknikk, kjent fra flere tradisjoner innen buddhisme og hinduisme. Teknikken ble gjort særlig kjent i vår tid med spørsmålet “Who am I?” gjennom Ramana Maharshi, en indisk mystiker som levde på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

På Dharma Mountain  er det en metode vi har lang erfaring med, og som vi bruker på flere av gruppene våre.


Hva er aktiv meditasjon?

Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet.

Hver deltager gjør meditasjonen for seg selv, med lukkede øyne og uten interaksjon med de andre.  Man kan gjøre aktiv meditasjon alene, men til å begynne med kan det være en støtte å gjøre det i en gruppe.

De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. 

Dynamisk meditasjon

Dynamisk meditasjon er en rask, intens og grundig metode for å bryte gamle og inngrodde mønstre i kropp og sinn. Disse mønstrene kan holde oss fanget i fortiden og hindre oss i å oppleve vår naturlige livsglede nå. I denne meditasjonen har du mulighet til å slippe ut følelser og gi deg selv en fysisk og psykisk utladning, i en trygg ramme hvor du ikke trenger å ta hensyn til hva andre synes om deg.

Dynamisk meditasjon varer en time og består av fem faser. De tre første fasene er fysisk aktive, med kraftig kaotisk pust, fri emosjonell utlevelse og bevegelse, og de to siste er stille observasjon og feirende dans.

Kundalini meditasjon

Kundalini meditasjon er en svært effektiv måte å slippe taket i spenninger og tanker og la energien få flyte fritt. Den varer en time og har fire faser. I den første fasen står vi og lar kroppen riste – fra føttene og opp og ut i hele kroppen. I neste fase lar vi bevegelsen fortsette fritt, før vi i de to siste stadiene går mer og mer inn i stillheten.

Osho sier om ristingen i Kundalini meditasjon:
«Being fully immersed in the shaking and dancing of the first two stages helps to “melt” the rocklike being, wherever the energy flow has been repressed and blocked. Then that energy can flow, dance and be transformed into bliss and joy. The last two stages enable all this energy to flow vertically, to move upward into silence. It is a highly effective way of unwinding and letting go at the end of the day.«


Egentid


Slapp av på hytta, nyt naturen eller en behandling! Vi tilbyr ulike typer av behandlinger, avhengig av tilgjengelighet. Vi vil sende ut mer informasjon om hvilke behandlinger som tilbys ca en uke før gruppen. 

Vi har ti koselige hytter med naturen rett på. Alle hyttene har to soverom, bortsett fra én som har tre. Alle hyttene har hems, delt bad og minikjøkken.


Pris

7.300,- program, måltider, eget rom (i delt hytte med delt bad)
6.260,- program, måltider, delt rom eller hems (i delt hytte med delt bad)
4.840,- program og måltider (bo hjemme/privat)

Leie av sengesett/håndklær koster 200,- (eller du kan ta med eget)


Hvis du har noen spørsmål, ta kontakt med oss på mail.
Om noe skulle skje og du må avbestille, les våre regler her.


Dharma Mountain har huset utallige meditasjonsretreater og terapigrupper gjennom 21 år, og en rekke erfarne fasilitatorer innen et vidt spekter av meditasjon, selvutviklings- og terapimetoder er tilknyttet stedet.

Fasilitatorer

Kumud jobber som sykepleier og underviser i yin yoga. Som yogalærer er hun opptatt av evnen til å lytte til kroppen, og finne mykhet og kjærlighet til seg selv.

Prem Lee er udannet lege og har studert tradisjonell akupunktur. Hun har ledet grupper i selvutvikling og meditasjon i Norge og Brasil i over 15 år, og har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training. Prem Lee har en omsorgsfull og kjærlig tilstedeværelse.

Savini leder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner. Hun har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2012. Savini holder grupper med en naturlig stillhet og sensitivitet som inviterer til å åpne opp for stillheten i seg selv.

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Kommende aktiviteter