Levende – mot til å være sårbar

14. oktober - 16. oktober, 2022

Dharma Mountain Gruppe

Vil du bli mer kjent med følelsene dine?

Mange av oss har tidlig lært å unngå både å kjenne på og vise følelser. Det kan være det oppleves tryggere, eller at det beskytter oss fra å kjenne på smerte, sårbarhet og usikkerhet. Men å dekke til eller unngå følelsene kan også hindre oss i å kjenne oss levende, tilstede og nære andre mennesker. Å ha motet til å være sårbar kan være en åpning inn til selve livet.

Ved hjelp av ulike aktive meditasjoner, pusteøvelser og andre verktøy vil du få hjelp til å komme mer i kontakt med dine egne følelser og forløse dem, og til å møte sårbarheten og ønske den velkommen. Vi vil utforske hvordan det er når vi møter oss selv med mer aksept og ærlighet. Vi skal gjøre øvelser både individuelt og sammen, og du vil få veiledning og støtte underveis av erfarne kursholdere.

Du trenger ingen forutsetninger for å bli med på denne gruppen, bare en åpenhet og et ønske om å møte deg selv.

Gruppen begynner fredag ettermiddag med aktiv meditasjon kl 17:30 og avslutter søndag med lunsj kl 13:00.


The wound is the place where the light enters you.

Rumi


Pris

2960,- for program, måltider og delt rom i delt hytte med 1-2 andre (inkl. bad).
3360,- for program, måltider og eget rom i delt hytte (inkl. bad) med 1-2 andre (hems).

Du kan leie sengesett/håndklær for 190,- eller ta med eget. 


Hvis du har noen spørsmål, ta kontakt med oss på mail.
Om noe skulle skje og du må avbestille, les våre regler her.


Program*

Fredag
16:00-1730: Innsjekking
17:30-18:30: Kundalini (aktiv meditasjon)
19:00-20:00: Middag
20:00-21:00 Kveldsgruppe med presentasjon og introduksjon

Lørdag
07:30-08:30: Dynamisk (aktiv meditasjon)
08:30-09:30: Frokost
10:00-13:00 Levende gruppe
13:00-14:00 Lunsj
15:30-16:30 Kundalini (aktiv meditasjon)
17:00-19:00 Levende gruppe
19:00-20:00 Middag
20:00-21:00 Kveldsmeditasjon

Søndag
07:30-08:30: Dynamisk aktiv meditasjon
08:30-09:30: Frokost
10:00-12:00 Levende gruppe
12:00-13:00 Avslutning

*Vi tar et forbehold om at det kan bli endringer i programmet avhengig av korona-retningslinjer.


Noen tilbakemeldinger fra deltakere på Levende, oktober 2021

“Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er. Jeg føler jeg har blitt satt fri”.

“Det har vært en så viktig helg for meg.”

“Veldig innholdsrik, fantastisk og befriende å få vise følelser og uttrykke seg fullt ut i de dynamiske og aktive meditasjonene. Dere skaper som alltid et veldig godt og trygt rom på Dharma Mountain. Fine rammer. Jeg er veldig takknemlig og fornøyd med helgen.»


Hva er aktiv meditasjon?

Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet.

Hver deltager gjør meditasjonen for seg selv, med lukkede øyne og uten interaksjon med de andre.  Man kan gjøre aktiv meditasjon alene, men til å begynne med kan det være en støtte å gjøre det i en gruppe.

De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. 

Dynamisk meditasjon

Dynamisk meditasjon er en rask, intens og grundig metode for å bryte gamle og inngrodde mønstre i kropp og sinn. Disse mønstrene kan holde oss fanget i fortiden og hindre oss i å oppleve vår naturlige livsglede nå. I denne meditasjonen har du mulighet til å slippe ut følelser og gi deg selv en fysisk og psykisk utladning, i en trygg ramme hvor du ikke trenger å ta hensyn til hva andre synes om deg.

Dynamisk meditasjon varer en time og består av fem faser. De tre første fasene er fysisk aktive, med kraftig kaotisk pust, fri emosjonell utlevelse og bevegelse, og de to siste er stille observasjon og feirende dans.

Kundalini meditasjon

Kundalini meditasjon er en svært effektiv måte å slippe taket i spenninger og tanker og la energien få flyte fritt. Den varer en time og har fire faser. I den første fasen står vi og lar kroppen riste – fra føttene og opp og ut i hele kroppen. I neste fase lar vi bevegelsen fortsette fritt, før vi i de to siste stadiene går mer og mer inn i stillheten.

Osho sier om ristingen i Kundalini meditasjon:
«Being fully immersed in the shaking and dancing of the first two stages helps to “melt” the rocklike being, wherever the energy flow has been repressed and blocked. Then that energy can flow, dance and be transformed into bliss and joy. The last two stages enable all this energy to flow vertically, to move upward into silence. It is a highly effective way of unwinding and letting go at the end of the day.«

Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (glutenfritt, melkefritt og/eller vegansk alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for behandling/massasje
  • Koselige hytter med enerom

Fasilitatorer:

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Prem Lee er udannet lege og har studert tradisjonell akupunktur. Hun har ledet grupper i selvutvikling og meditasjon i Norge og Brasil i over 15 år, og har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training. Prem Lee har en omsorgsfull og kjærlig tilstedeværelse.

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.

Kommende aktiviteter