Levende – mot til å være sårbar

23. februar - 26. februar, 2023

Dharma Mountain Gruppe

Vil du bli mer kjent med følelsene dine?

Mange av oss har tidlig lært å unngå både å kjenne på og vise følelser. Det kan være det oppleves tryggere, eller at det beskytter oss fra å kjenne på smerte, sårbarhet og usikkerhet. Men å dekke til eller unngå følelsene kan også hindre oss i å kjenne oss levende, tilstede og nære andre mennesker. Å ha motet til å være sårbar kan være en åpning inn til selve livet.

Ved hjelp av ulike aktive meditasjoner, pusteøvelser og andre verktøy vil du få hjelp til å komme mer i kontakt med dine egne følelser og forløse dem, og til å møte sårbarheten og ønske den velkommen. Vi vil utforske hvordan det er når vi møter oss selv med mer aksept og ærlighet. Vi skal gjøre øvelser både individuelt og sammen, og du vil få veiledning og støtte underveis av erfarne kursholdere.

Du trenger ingen forutsetninger for å bli med på denne gruppen, bare en åpenhet og et ønske om å møte deg selv.

Gruppen begynner torsdag ettermiddag med aktiv meditasjon kl 17:30 og avslutter søndag med lunsj kl 13:00.


The wound is the place where the light enters you.

Rumi


Program*

Torsdag
1700 – 1800 Innsjekking
1730 – 1830 Kundalini – aktiv meditasjon (frivillig)
1900 – 2000 Middag
2000 – 2100 Kveldsgruppe med presentasjon og introduksjon

Fredag – Lørdag
0730 – 0830 Dynamisk – aktiv meditasjon
0830 – 0930 Frokost
1000 – 1300 Levende gruppe
1300 – 1400 Lunsj
1530 – 1630 Kundalini – aktiv meditasjon
1700 – 1900 Levende gruppe
1900 – 2000 Middag
2000 – 2100 Kveldsmeditasjon

Søndag
0730 – 0830 Dynamisk – aktiv meditasjon
0830 – 0930 Frokost
1000 – 1200 Levende gruppe
1200 – 1300 Avslutning
1300 – 1400 Lunsj
1430 Utsjekking av hytte

*små endringer kan skje


Noen tilbakemeldinger fra deltakere på Levende, oktober 2021

“Jeg har ikke ord for hvor takknemlig jeg er. Jeg føler jeg har blitt satt fri”.

“Det har vært en så viktig helg for meg.”

“Veldig innholdsrik, fantastisk og befriende å få vise følelser og uttrykke seg fullt ut i de dynamiske og aktive meditasjonene. Dere skaper som alltid et veldig godt og trygt rom på Dharma Mountain. Fine rammer. Jeg er veldig takknemlig og fornøyd med helgen.»


Hva er aktiv meditasjon?

Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet.

Hver deltager gjør meditasjonen for seg selv, med lukkede øyne og uten interaksjon med de andre.  Man kan gjøre aktiv meditasjon alene, men til å begynne med kan det være en støtte å gjøre det i en gruppe.

De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. 

Dynamisk meditasjon

Dynamisk meditasjon er en rask, intens og grundig metode for å bryte gamle og inngrodde mønstre i kropp og sinn. Disse mønstrene kan holde oss fanget i fortiden og hindre oss i å oppleve vår naturlige livsglede nå. I denne meditasjonen har du mulighet til å slippe ut følelser og gi deg selv en fysisk og psykisk utladning, i en trygg ramme hvor du ikke trenger å ta hensyn til hva andre synes om deg.

Dynamisk meditasjon varer en time og består av fem faser. De tre første fasene er fysisk aktive, med kraftig kaotisk pust, fri emosjonell utlevelse og bevegelse, og de to siste er stille observasjon og feirende dans.

Kundalini meditasjon

Kundalini meditasjon er en svært effektiv måte å slippe taket i spenninger og tanker og la energien få flyte fritt. Den varer en time og har fire faser. I den første fasen står vi og lar kroppen riste – fra føttene og opp og ut i hele kroppen. I neste fase lar vi bevegelsen fortsette fritt, før vi i de to siste stadiene går mer og mer inn i stillheten.

Osho sier om ristingen i Kundalini meditasjon:
«Being fully immersed in the shaking and dancing of the first two stages helps to “melt” the rocklike being, wherever the energy flow has been repressed and blocked. Then that energy can flow, dance and be transformed into bliss and joy. The last two stages enable all this energy to flow vertically, to move upward into silence. It is a highly effective way of unwinding and letting go at the end of the day.«Pris

4.920,- for program, måltider og delt rom i delt hytte med 1-2 andre (inkl. bad).
5.655,- for program, måltider og eget rom i delt hytte (inkl. bad) med 1-2 andre (hems).

Du kan leie sengesett/håndklær for 200,- eller ta med eget. 


Hvis du har noen spørsmål, ta kontakt med oss på mail.
Om noe skulle skje og du må avbestille, les våre regler her.Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarisk, hjemmelaget mat (glutenfritt, melkefritt og/eller vegansk alternativ ved forhåndsbestilling)
  • Mulighet for behandling/massasje
  • Koselige hytter med enerom


Fasilitatorer

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.


Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon and selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.

Kommende aktiviteter

Budda Bootcamp
15. februar - 19. februar, 2023
Eirik Balavoine og Christian Scheel