Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon

6. september - 8. september, 2024

Dharma Mountain gruppe

For deg som trenger en restart

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Tilstede er en meditasjonshelg for deg som trenger et pusterom i hverdagen. På Dharma Mountain meditasjonsresort hjelper vi deg å gå offline og søke stillhet, tilstedeværelse og naturopplevelse. Våre erfarne og kvalifiserte instruktører sørger for en ramme hvor du kan glemme tiden og alt som skal gjøres, og bare nyte og være deg selv.

Helgen starter med middag kl. 19.00 på fredag og avsluttes med lunsj på søndag kl. 13.00.


Hva får du?

I hverdagen blir det fort en vane å være på utsiden, og hele tiden la seg distrahere. Vi trenger litt hjelp for å senke tempoet, komme tilbake til oss selv og finne roen og gleden ved å bare være! Denne helgen vil du oppleve skogsbad, lære enkle meditasjonsteknikker og øvelser for å bli mer tilstede, og få veiledning og støtte til å åpne opp for naturlig stillhet.


Dette vil du lære og oppleve på Tilstede:

meditasjon i naturen. Skogsturen blir en ny opplevelse etter dette!
enkle pusteøvelser med bevegelser som du kan gjøre selv.
introduksjon til vipassana, en av verdens eldste meditasjonsteknikker.
aktiv meditasjon som hjelper deg å slippe spenninger og stress etter endt arbeidsdag.
…og andre øvelser og meditasjonsteknikker for å bringe mer ro og bli kjent med deg selv!

Flere av øvelsene vi gjør på Tilstede kan du ta med deg og gjøre hjemme på egen hånd.


Gjennom helgen fant jeg en indre ro jeg ikke har kjent på før. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg har fått verktøy til å finne ro også i hverdagen. Jeg kommer absolutt tilbake og har anbefalt stedet til flere.

Deltaker, mai 2023

Meditasjon

Forskning viser at meditasjon kan styrke konsentrasjonsevnen, senke stressnivået og gi en bedre mestring av psykologiske påkjenninger, som uro, vedvarende bekymring og nervøsitet.

På en gruppe mennesker som mediterte i 30 minutter hver dag i tre måneder, hadde nivået av stress-hormonet kortisol sunket med 51%.

På Dharma Mountain bruker vi mye en av verdens eldste meditasjonsteknikker, Vipassana. Det er en svært enkel metode, som du vil få en introduksjon og guiding til på Tilstede. Men vi har også flere aktive meditasjoner, hvor kroppen er mer i bevegelse, og får hjelp til å forløse stress og spenninger.


Skogsbad

Shinrin-yoku (skogsbad) ble utviklet som en behandlingsmetode i Japan på 1980-tallet. Skogsbad er ganske enkelt at vi «tar et bad» i den helende atmosfæren av skogen, gjennom bevisst å åpne sansene for naturen rundt oss.

De senere årene har en rekke studier vist den legende virkningen av skogsbad: Det reduserer stresshormonet kortisol i kroppen, bedrer immunforsvaret, gir deg mer energi – minsker angst, depresjoner og sinne – såvel som å bedre nattesøvnen.

På Dharma Mountain er skogsbad en del av hverdagen, og forskningen gjør ikke noe annet enn å understreke hva vi allerede erfarer og har erfart gjennom en årrekke.


Vi tilbyr også:

  • Mobilhotell
  • Vegetarmat
  • Mulighet for massasje og andre type behandlinger
  • Koselige hytter med enerom

Priser / Påmelding

Early Bird pris gjelder frem til 1. august
Prisene inkluderer program, overnatting og seks vegetarmåltider. Du kan be om gluten- og laktose fritt og vegansk ved påmelding. 

• Eget rom, i delt hytte (6.010,-) Early bird: 5.310,- 
• Delt rom (5.386,-) Early bird: 4.686,-
• Hems (5.386,-)  Early bird: 4.686,- 
• Telt plass (4.834,-) Early bird: 4.134,-

Ved påmelding betaler du 1.000,- i depositum, resten innen 1. august.


Dharma Mountain har huset utallige meditasjonsretreater og grupper gjennom 23 år. Stedet er omgitt av vakker natur og har en unik stille atmosfære. Alle som jobber på Dharma Mountain har meditasjon som en del av livet, noe som gjør det til en helhetlig opplevelse å bli med på en gruppe hos oss. Vi er kjent for vår smakfulle hjemmelagde vegetarmat. Gled deg! 


Kursledere

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun leder meditasjoner under retreater og grupper, og holder jevnlige skrivekurs. Leena er også forfatter. Hun har bakgrunn fra Osho Risk Therapist Training og Star Sapphire Energywork. Hennes arbeide preges av tilstedeværelse, klarhet og lekenhet.

Vimal er utdannet lege, og har praktisert meditasjon og selvutvikling i mer enn 20 år. Han har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2006. Vimal bringer følsomhet og lekenhet inn i det å utforske seg selv.


Etter Lao Tse

Tredve eiker samlet om et nav
blir et hjul – men det er
hullet i navet som gjør
at hjulet kan brukes.
Krukkemakeren former leiren
til krukken er klar – men det er
det tomme rom inne i krukken som gjør
at krukken kan brukes.
Gjennomboret av dører og vinduer
står huset der – men det er
det at huset er hult som gjør
at huset kan brukes.
Javisst skal vi ta i bruk
det som fins – men det er
det som ikke fins som gjør
at det som fins kan brukes.

– Jan Erik Vold

Kommende aktiviteter

Holy Madness
10. juni - 16. juni, 2024
Eirik Balavoine & Christian V. Scheel
Re-Source
18. juli - 21. juli, 2024
Unni Heim