Dharma Mountain-grupper

Har du lyst å lære meditasjon? Ønsker du å komme mer i kontakt med følelsene dine? Lengter du etter å være i stillhet og fordype din praksis? Uansett hva slags bakgrunn eller utgangspunkt du har, kan du finne en gruppe som passer for deg hos oss. Les mer om gruppene her, og hva slags teknikker vi bruker. Hvis du er i tvil om hvor du skal begynne, ta kontakt med oss så hjelper vi deg!

Tilstede

– en helg med skogsbad og innføring i meditasjon

Er du lei av å prestere, og hele tiden skynde deg for å få ting gjort? Er det vanskelig å finne roen og gleden ved bare å være? Trenger du å stoppe opp og kjenne etter hva du egentlig vil?

Denne mini-retreaten er en mulighet til å stoppe opp, få litt avstand til hverdagen og gi rom for deg selv. Du vil få en introduksjon til meditasjon, oppleve skogsbad og lære øvelser for å bli mer tilstede, som du kan ta med hjem etterpå. 

Helgen gav meg masse ressurser og erfaring med å være tilstede. - Deltaker

Neste Tilstede: 6. – 8. september 2024

Gave

– kvinnehelg for ro, kraft og inspirasjon

Denne helgen er for deg som er vant til å gi mer til andre enn til deg selv. Mange kvinner opplever slitenhet og utmattelse som en følge av å skulle være der for andre, enten gjennom jobben eller i familien. På Dharma Mountain Meditation Resort hjelper vi deg å stoppe opp, ta i mot, sette grenser og søke ro, kraft og påfyll.

Helgen har vært helt fantastisk! Et fint program med mye nyttig innhold. Spesielt kombinasjonen av yoga og delinger. Det har skjedd mye på innsiden som har vært forløsende. Og det har vært behagelig og trygt å dele tanker og følelser med gruppa. - Deltaker

Neste Gave: 20. – 22. september 2024

Inner Peace

Inner Joy

Ønsker du indre fred?
– en seksdagers-retreat hvor hovedingrediensen være Vipassana meditasjon kombinert med skogsbad og andre meditasjoner i naturen.

Neste Inner Peace: 22-28 juli 2024

– en tidagers reise mot indre glede og sjelefred
Disse ti dagene vil kunne gi deg en grundig introduksjon og egen erfaring med meditasjon. Vipassana meditasjon er hovedingrediensen i retreaten, og meditasjonsteknikken vil bli introdusert og veiledet underveis.

Neste Inner Joy: 2025


Vår tilnærming til meditasjon

For oss er meditasjon ikke bare en teknikk, det er selve tilstedeværelsen og kontakten med en dyp hvile inne i oss selv, som vi alle har naturlig i oss. I et samfunn hvor oppmerksomheten vår hele tiden blir trukket ut, hvor fokuset er på å prestere, oppnå eller forbedre noe, har mange av oss mistet kontakten med denne naturlige roen i oss selv. Teknikkene hjelper oss, lar oss øve på å komme tilbake til den roen som alltid er der.

Men kvaliteten og tilstedeværelsen som meditasjons-øvelsene gir oss, er noe vi har muligheten til å bringe inn i dagliglivet vårt, i alt vi gjør, og i møtene vi har med andre mennesker. Det er et hvilested i oss selv, hvor vi alltid kan finne ro og næring, uansett hva som skjer på utsiden.

Teknikker vi bruker:

Vipassana meditasjon:
Stille meditasjonsteknikk

Vipassana er en tradisjonell meditasjonsteknikk, som kom fra Gautama Buddha for mer enn 2500 år siden. Meditasjonen går ganske enkelt ut på at vi sitter i stillhet og observerer vår egen pust. Samtidig observerer vi og er oppmerksomme på tanker og følelser som skjer i oss. Tankene våre kan sammenlignes med sand i vann. Når vi sitter stille over tid, synker de sakte ned til bunnen – og vannet blir klart.

Pusteteknikker

Tankene går alltid til fortiden eller i framtiden, men pusten er alltid her og nå. Pusten kan derfor være en bro inn i øyeblikket, en hjelp til å være tilstede. Derfor er pusten en viktig del av mange av øvelsene du møter hos oss.

I enkelte øvelser gir vi ekstra energi til pusten, og bruker teknikker som åpner den, og som forløser spenninger i kroppen så pusten kan flyte mer fritt. 

Aktiv meditasjon

Aktiv meditasjon er en moderne meditasjonsform som ble utviklet av den indiske mystikeren Osho på 1970-tallet. Osho så at det ikke var så lett for mennesker i dag å bare sitte stille i meditasjon. For mye rastløshet, uro, tankevirksomhet og spenninger i kroppen kan gjøre det vanskelig å finne ro og stillhet. I aktiv meditasjon er det derfor flere faser, hvor de første er aktive og laget for å hjelpe oss å komme i kontakt med kroppen, frigjøre spenninger og «lette på trykket», så vi lettere kan komme til stillhet.

Hver deltager gjør meditasjonen for seg selv, med lukkede øyne og uten interaksjon med de andre.  Man kan gjøre aktiv meditasjon alene, men til å begynne med kan det være en støtte å gjøre det i en gruppe.

De mest kjente aktive meditasjonene er Dynamisk meditasjon, ofte gjort om morgenen, og Kundalini meditasjon, ofte gjort om ettermiddagen. 

Self inquiry – metode for å bli mer kjent med deg selv

Self Inquiry er en teknikk for å bli dypere kjent med oss selv, hvor vi sitter i par og svarer på enkle spørsmål som blir gjentatt. Vi bruker teknikken for å bli mer bevisst på hva som skjer inne i oss, i dypere og dypere lag, med en intensjon om å møte oss selv med vennlighet og aksept.

I tillegg til disse hovedteknikkene, tar vi også i bruk mange metoder som hjelper oss å komme mer i kontakt med kroppen og pusten, som yoga, t’ai chi, dans/fri bevegelse og mer.


Tilstede – en helg med skogsbad og meditasjon