Selvoppdagelse – skriveretreat

24. April - 26. April, 2023

Med Savini og Leena

Skrivekurs for å oppdage deg selv

The course will be held in Norwegian, with the possibility of translation into English. You can write and share in your own language. Connect with the courseleaders for more information. Dette er en retreat hvor vi bruker skriving som en døråpner inn til oss selv. Vi vil kombinere skriveøvelser med meditasjon og øvelser for å frigjøre kreativitet gjennom kroppen. Du vil lære både igangsettende og fordypende skriveteknikker. Vi vil erfare hvordan vi kan slippe blokkeringer, selvkritikk og forventninger, så vi kan åpne opp for den selvoppdagelsen som skjer av seg selv, og skriving som skjer uten regler og begrensninger. Den rolige atmosfæren og naturen rundt Dharma Mountain støtter oss i å bli mer tilstede og å komme i kontakt med det som skjer naturlig.

Kurset passer for deg som ønsker å bruke skrivingen som en måte å gå dypere i deg selv på – som et verktøy for å oppdage, utforske og integrere ulike sider av deg selv. Men det kan også gi mye til deg som har skriving som fag. Når du skriver fra et ærlig sted i deg selv, vil det også lettere røre andre. Og kanskje vil du få hjelp til å forløse noe, og tørre å skrive annerledes og bryte et mønster du har kommet inn i.

Kurset vil bli holdt på norsk, med mulighet for oversettelse til engelsk. Du kan skrive og dele på ditt eget språk.

Kurset starter mandag ettermiddag kl 15 med aktiv meditasjon, innsjekking kl 16-17, første skrivegruppe kl 17-19 og middag kl 19:00. Kurset avsluttes onsdag kl 14:00. Velkommen!


Prices

Mandag 24. april – onsdag 26. april:

4.090,-  for program, måltider og delt rom eller hems, i delt hytte
4.610,-  for program, måltider og enkeltrom i delt hytte (med 1-2 andre)

Bedlinen and towels can be rented for 200 NOK - or you can bring your own.


If you have any questions, please connect with us by e-mail.
If something happens and you can't join, please read our rules here.


Se for deg at du er dypt forelsket, eller at du blir kjent med en ny venn som du virkelig setter pris på. Du har ikke noe ønske om å forbedre den andre. Du har bare lyst til å bli dypere kjent, med alle sider. Du vil bare utforske, spørre, lytte. Du er nysgjerrig.

Hva skjer hvis du møter deg selv på denne måten?

Disse dagene vil gruppelederne dele noe de begge elsker; selvoppdagelse og skriving. Gjennom å skrive, kan vi utforske og bli kjent med oss selv på nye og overraskende måter. Å være venn med seg selv, kan bli den dypeste kjærlighetsaffæren i livet.

Skriving som selvutforskning – Self Inquiry

Gjennom å skrive kan vi se nærmere på sider av oss selv, hendelser, følelser og tanker som vi ikke forstår, eller er nysgjerrig på. Og bare gjennom å skrive om det vil forståelsen utvide seg, pennen vil hente fram noe fra dypet som vi kanskje ikke engang visste om.

Denne skrivingen gjør vi ikke for å skape et dikt eller en roman eller en tekst som kan utgis,  som andre skal lese. Men likevel kan det hende at det dukker opp noe som kan brukes til det, som får en form som kan passe inn i et skriveprosjekt. Ofte dukker de spennende teksten opp nettopp når vi tør å gå dypere inn i oss selv og våre egne erfaringer.


Self Inquiry: Å se innover

Self Inquiry har ikke noe godt norsk ord, men det kan best oversettes med selv-utforskning. Vi retter oppmerksomheten og nysgjerrigheten vår innover i oss selv, og stiller oss selv enkle spørsmål. Det mest kjente spørsmålet  er “hvem er jeg”, eller “Hva er her nå?” Ved å gjenta dette spørsmålet og meditere over det, kan vi komme forbi lagene av hva vi tror vi er og nærmere en opplevelse av den vi virkelig er.


Kursledere

Savini leder grupper i meditasjon og self-inquiry i Norge og Brasil, i tillegg til å gi individuelle sesjoner. Hun har vært involvert i driften av Dharma Mountain siden 2012. Savini er også skribent og fotograf.

Leena arbeider til daglig på Dharma Mountain, hvor hun også leder meditasjoner under retreater og grupper. Leena er også forfatter, (under navnet Line Nyborg) og ga ut sin sjette roman, «Hvordan ser lengsel ut» i 2021. Du kan lese mer om forfatterskapet her: www.linenyborg.no

Upcoming events