Rå bærdrøm

Dette er en av dessertene vi serverer under grupper – en rå “ostekake” med bærlokk, deilig, søt og sunn! Pynt den gjerne med spiselige blomster fra hagen. Her er oppskriften:

Ingredienser til en kake som gir 8 store stykker eller 12 mindre

Nøttebunn:

115 g mandler

25 g solsikkefrø

180 g ferske dadler uten stein

15 ml kokosolje En klype salt

Fyll:

125 g cashewnøtter, bløtlagt I et par timer

50 ml kokosolje

75 g honning eller lønnesirup

En halv sitron, saft og skall

Topping:

50 g frosne bringebær

50 g frosne jordbær

50 g frosne blåbær

Slik gjør du det:

Bunn: Ha mandler og solsikkefrø i en blender og la den gå I et til to minutter. Tilsett dadler, kokosolje og salt og miks til alt kommer sammen. Fordel deigen jevnt over bunnen i en kakeform. Sett bunnen I kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll: Ha kokosolje og honning eller lønnesirup i en liten kjele og varm opp over svak varme til det blir flytende. Rør for å jevne.

La vannet renne av cashewnøttene og ha dem i en blender. Tilsett saft og skall fra sitronen, samt olje/honningblandingen. La blenderen gå i noen minutter til det blir en jevn masse, uten noen biter av nøtter.

Hell fyllet over bunnen og spre det jevnt. Frys i ca 30 minutter, til fyllet har satt seg.

Topping: Ta bærene ut av fryseren litt før, så de har tint litt. Legg alle i en blender og miks til en jevn puré. Ta kaken ut av fryseren og hell toppingen over, og fordel jevnt. Sett kaken tilbake i fryseren til toppingen har satt seg.

Ta kaken ut av fryseren 20 minutter før servering, den skal være kald og fast, men ikke for hard. Del den i serveringsstykker. Pynt med sitronskall eller spiselige blomster fra hagen.

Oppskrifter