Yin Yoga

Yin Yoga

Yin yoga er en rolig yogaform, hvor fokuset er på å tøye dypere vev (bindevevet), dyp muskulatur og ledd. Vi bruker passive yogastillinger over en lengre tid (3-5 min), stort sett liggende og sittende. Vi bruker utstyr (puter, bolster) til å støtte opp kroppen så den kan slappe av i stillingene.

I yin yoga lærer vi å lytte til oss selv, vi går bort fra gjøren og inviterer til å være tilstede med det som skjer i kroppen, i sinnet og pusten. 

«Yin yoga har vært veldig legende og nærende for meg. Det har vært en god hjelp i en hektisk hverdag for å roe ned, og det har hatt en stor effekt på mitt nervesystem. Ofte i et travelt liv er den sympatiske delen av nervesystemet aktivt. Yin yoga hjelper kroppen og nervesystemet å komme tilbake til hvilefasen.»

Kumud Henriksen, yin yoga-lærer og en av fasilitatorene på noen av Dharma Mountain gruppene.


Halv Sommerfugl
Start sittende (du kan ha et brettet teppe under rumpa for å bringe vekten frem på sitteknutene.) Legg venstre fotsåle inn mot høyre lår. La overkroppen komme fremover så langt det kjennes komfortabelt ut. Slapp av i overkroppen, armene og skuldrene, og hvil i stillingen. La pusten komme til. Du kan ha en pute som hodet kan hvile på, og bruke støtte under det bøyde kneet og under kneet på det utstrakte benet hvis det kjennes stramt på baksiden av låret.

Halv sommerfugl strekker baksiden av det strake benet og korsryggen, psoas, quadriceps og bindevevet over sacrum på den andre siden. Stillingen hjelper til å åpne ryggsøylen, stimulerer nyre og lever og hjelper for fordøyelsen.